Jeg har fått mange henvedelser om å dele oppskriften på disse tøyposene på norsk, så jeg tenkte jeg ville dele denne med dere her!

Oppskriften ble orginalt skrevet for Norges Bygdekvinnelag, utgave Bygdekvinner 03, 2017, så du kan også finne denne der.

 

Denne posen kan lages i alle mulige varianter, i den størrelsen du velger selv, og i stoffet du liker best. Oppskriften gir en pose på ca 26 x 28,5 cm. Her har jeg valgt å gjenbruke et par tykke gardiner i bomullsstoff fra Ikea. At stoffet er litt tykt gir flotte og robuste poser. Det er fint å bruke et stoff som kan vaskes på 60 grader, spesielt om det hender at man bruker det til mat. 

 

Jeg bruker posene mine til strikketøy, til å ha forskjellige prosjekter i, og til å fryse ned boller i fryseren - her er det kreativiteten som setter grenser for bruksområdene. Best av alt er at det er et flott alternativ til småposer av plastikk!

 

Du trenger:

  • Tykt bomullstoff, her har jeg gjenbrukt et par gamle “Merete” gardiner fra Ikea 

  • Anorakksnor

  • Bomullstråd

  • Symaskin

  • Skjærematte

  • Skjærelinjal

  • Skjærekniv til stoff

  • Merkepenn for stoff

  • Strykejern

TØYPOSE 

OPPSKRIFT

Body butter, cacao butter, coconut-oil

SY DIN EGEN
TØYPOSE

Skrevet av Lena Isaksen, 13.10.17

10. Voilá, du har nå din fiks ferdige bomullspose!

Jeg vil gjerne gi en liten shoutout til min talentfulle mor som har lært meg å bruke nål og tråd. Sjekk ut hennes Instagram and blog!

Se oppskriften på engelsk her!

Og bruk gjerne #lessismorediy om du syr dine egne poser etter denne oppskriften!

 

1. Vask stoffet,og stryk det godt før du starter. Et godt tips er å stryke stoffet mens det fortsatt er litt fuktig.

3. Sy sikksakk langs kantene for å unngå at stoffet frynser seg.​

5. Sett merke 10 cm fra toppen og sy deretter sammen hver langside med rettsøm og 0,6 cm sømmingsmonn opp til merket. Fest tråden ved å kjøre frem og tilbake et par ganger. Har du skjært to deler må du også sy sammen bunnen.

6. Brett sømmingsmonnet på de 10 øverste cm inn på vranga og sy det ned med rettsøm, pass på at du ikke syr posen sammen. Fest tråd på start og slutt. Gjenta på de 3 resterende sidene

7. Brett så 1 cm sømmingsmonn på toppen, stryk godt.

8. Brett ned den øverste delen til 10 cm merket du lagde tidligere, nål fast begge sider før du starter, sy over med rettsøm. NB! Pass på så du ikke syr sammen posen! Gjenta på andre siden, fest tråd godt i begynnelse og slutt. 

9. Vreng posen. Mål til 2 stk snorer i 72 cm. Tre den ene snora gjennom begge løpegangene med en heklenål eller strikkepinne, og knyt. Gjenta fra andre siden med den andre snora.

2.

3.

4-5

6.

7.

8.

8.

9.

2. Kutt stoffet til 70 x 28 cm på skjærematten med en skjærelinjal. Jeg liker å kutte det i en rektangulær form så jeg ikke får noen søm i bunnen av posen. Men to like stykker stoff i 35 x 30 går like fint!

4. Brett stoffet på midten, rette mot rette.